BiH

Jablanica dobila pametnu klupu

U dvorištu Srednje škole Jablanica instalirana je pametna klupa…

Jablanica dobila pametnu klupu - biznis.ba

U dvorištu Srednje škole Jablanica instalirana je pametna klupa, koja pored svojih tehničkih funkcionalnosti, sadrži i integrirani software koji će služiti kao alat komunikacije između građana i lokalne samouprave.

U okviru trogodišnjeg projekta “Jačanje lokalnog sudjelovanja i suradnje kroz partnerstvo javnih vlasti i OCD-a u Bosni i Hercegovini – LINK za suradnju” nabavljeno je i instalirano 12 pametnih klupa na području 12 lokalnih samouprava Bosne i Hercegovine.

Pametne klupe postavljene su s ciljem formiranja jedinstvene online mreže ili digitalnog HUB-a između lokalnih samouprava, nevladinih organizacija i građana.

E-sudjelovanje i digitalna demokratizacija omogućena je putem softwarea integriranog u pametne klupe, a građankama i građanima daje mogućnost iskazivanja mišljenja o pitanjima vezanim za njihovu lokalnu zajednicu.

Prikupljeni podaci bit će predočeni lokalnim samoupravama u cilju konkretnih akcija participativne demokracije, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Ukupna vrijednost projekta je 545,897 eura, od čega je Europska unija financirala 89,92 posto.

Koordinator projekta je Agencija lokalne demokracije iz Mostara, u suradnji s partnerima, Agencijom lokalne demokracije iz Zavidovića, Agencijom lokalne demokracije iz Prijedora, Centrom za razvoj Hercegovine iz Trebinja, te Europskom asocijacijom za lokalnu demokraciju (ALDA) iz Strasbourga i ALDA Skoplje, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh