BiH

Vremenska prognoza za narednih 15 dana

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno ali stabilno vrijeme.

Kiša - Slobodna-bosna.ba

Od srijede pa do kraja mjeseca na čitavom prostoru naše zemlje izgledna je kiša, koja bi naročito na jugu zemlje mogla biti vrlo izražena. Manje količine padavina prognoziraju se u centralnim i sjeveroistočnim područjima, gdje bi u četvrtak mogle i potpuno izostati. Umjereno jugo će uslovljavati nešto više temperature u odnosu na prosjek za ovo doba godine.
Minimalne temperature zraka varirat će od 12°C do 18°C. Najviše dnevne temperature bit će u rasponu od 16°C do 22°C. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje i do 24°C.

Stabilizacija vremenskih prilika i pad temperature zraka prognozira se početkom novembra. Pojava slabog mraza (02. i 03.11.) je moguća. Stabilno vrijeme prema sadašnjim pokazateljima neće se dugo zadržati jer se već od 05.11. očekuju nove padavine.
Jutarnje temperature kretat će se između 2°C do 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 8°C do 14°C u Hercegovini do 16°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh