BiH

Još jedna škola u BiH zabranila mobitele

Na ovakav korak odlučila se i Osnovna škola ‘25. novembar’ u Velikoj Kladuši.

Osnovna škola ‘25. novembar’ u Velikoj Kladuši - facebook

Osnovna škola “Bila” iz Viteza objavila je informaciju kojom obavještava roditelje da je od nadolazeće školske godine u školu zabranjeno unošenje mobitela, bilo kakvih računala, MP3 playera i drugih sličnih uređaja.

Na ovakav korak odlučila se i Osnovna škola ‘25. novembar’ u Velikoj Kladuši.

Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti:

Poštovani roditelji/staratelji,

Kako smo prošle godine u junu Pravilnikom o kućnom redu regulisali zabranu mobilnih telefona, odnosno korištenje unutar prostorija naše škole, molimo vas da ispoštujete isti, te da se ove školske godine ne dešava da ih učenici nose sa sobom. Ukoliko bude hitnih slučajeva, da učenik mora nazvati kući, u školi imamo fiksne telefone, tako da se svi mogu obratiti kod takvih situacija.

Razlog tadašnje odluke jeste zloupotreba mobilnih telefona, internet nasilje i pružanje pomoći učenicima da se oslobode virtuelnog svijeta, te da se više socijaliziraju i fokusiraju na nastavni sadržaj i školske aktivnosti.

Hvala na razumijevanju i podršci, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh