BiH

Stanivuković protjeruje srbijanske repere iz Banja Luke

Poručio je ovo gradonačelnik grada na Vrbasu Draško Stanivuković, osvrćući se na najavljeni koncert, poručivši kako neprimjerene manifestacije i događaji dozvole od Grada neće dobiti

Banja Luka ne učestvuje u organizaciji i ne podržava održavanje koncerta izvođača pod nazivom “Desingerica i Pljugica”.

Poručio je ovo gradonačelnik grada na Vrbasu Draško Stanivuković, osvrćući se na najavljeni koncert, poručivši kako neprimjerene manifestacije i događaji dozvole od Grada neće dobiti.

– U vezi sa tim izdao sam naredbu svim našim preduzećima kao i nadležnim odjeljenjima da prilikom dobijanja zahtjeva za davanje u zakup javne površine analiziraju sam događaj i upoznaju se sa sadržajem istog koji se planira izvoditi na javnim površinama na teritoriji grada Banja Luka. Shodno tome, svi događaji i manifestacije koje se ocijene kao neprimjereni neće dobiti dozvole Grada – kazao je on, dodajući kako je dužnost gradske administracije da prate koje se to vrijednosti plasiraju djeci, omladini i sugrađanima.

Srbijanski reperi Dragomir Despić Desingerica i Luka Bijelović Pljugica nedavno su imali nastup na moru, koji je izazvao mnoštvo komentara.

Na društvenoj mreži Tiktok, nastao je snimak na kojem jedan od njih, Desingerica, daje mikrofon devojci iz publike.

Ovo ne bi bilo ništa neuobičajeno, da reper tada nije izuo svoju patiku i počeo blaže da udara djevojku po glavi i licu. Očekivano, mnogi su bili zgroženi ovim scenama, a drugi su se pitali “da li može gore od ovoga”. Još jedan skandal Pljugica i Desingerica su napravili kada su simulirali intimne odnose na bini i pokazivali srednji prst.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh