BiH

Studentica sarajevskog fakulteta veličala ratnog zločinca Ratka Mladića: “Ma nek smo vas pobili”

Riječ je o studentici Slađani Todić

studentica - tik tok

Kako je prikazano na snimku, vidi se prepiska na kojoj piše „Ma nek smo vas pobili. Odj**i“. Potom je prikazana poruka dekana Fakulteta za kriminalistiku i kriminologiju i sigurnosne studije.

Riječ je o studentici Slađani Todić. Identitet druge djevojke nije nam poznat.

Inače, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dalo je soapćenje za javnost u kojem navode sljedeće:

– S ciljem tačnog i pravovremenog informisanja studenata i uposlenika Univerziteta u Sarajevu – Fakulteta za kriminalistiku. kriminologiju i sigurnosne studije, kao i javnosti, obavještavamo vas da je dekan Univerziteta u Sarajevu – Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dana 12.07.2023. godine zaprimio prijavu o mogućem neadekvatnom ponašanju studentice Fakulteta na društvenim mrežama, kao i o sadržaju privatne prepiske između studenata, te da je dekan Fakulteta već jutros poduzeo aktivnosti u okviru svojih nadležnosti ka utvrđivanju činjeničnog stanja i okolnosti u vezi s ovom prijavom – navodi se u saopćenju, čiji je potpisnik Jasmin Ahmić, dekan Fakulteta.

Iz MUP-a KS do ovog momenta nisu imali prijavu o ovom slučaju. Opširnije informacije bit će poznate ujutro. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh