BiH

PRIPREMITE SE ZA TOPLOTNI UDAR! STIŽU VISOKE TEMPERATURE

U periodu iza 9. jula po svemu sudeći stižu vrućine, toplotni talas uz stabilizaciju vremena. Idemo preko 35 stepeni Celzijusa.

toplotni udar - hayat

Do tada umjereno ljeto uz lokalno pljuskove i prijatnije temperature.

DANAS NAJTOPLIJE U MOSTARU

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Sokolac 23, Ivan Sedlo 24, Bihać, Drvar i Livno 27, Sarajevo i Zvornik 28, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Trebinje i Tuzla 29, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 30, Neum i Stolac 32, Mostar 33 stepena. Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 24 stepena.

OD SUTRA PADAVINE

Sutra u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Bez padavina na jugu. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno. Tokom dana, povećenjem oblačnosti sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

NESTABILNO DO PETKA

U srijedu umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U četvrtak u Bosni umjereno oblačno i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 27 stepeni. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh