BiH

RO ‘Merhameta’ Mostar uspješno provodi akciju Kurban

U okviru akcije „Bosanski kurban“, koja traje do 29. juna ove godine, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

Kurban - Vijesti

“Donacijom za Bosanski kurban u „Merhametu“, pomažete rad i obezbjeđujete meso za cijelu godinu za našu Narodnu kuhinju u Jablanici i sve ostale „Merhametove“ narodne kuhinje širom BiH , u kojima svakodnevno pripremamo obroke za preko 8.000 socijalno ugroženih građana.

Donacija za Bosanski kurban iznosi 430 KM. Klanje kurbana obavlja se u skladu sa islamskim principima uz mogućnost da svi oni koji žele mogu prisustvovati klanju kurbana . Dostava kubanskog mesa na kućnu adresu osigurana je za sve one koji žele zadržati trećinu kurbana za svoju porodicu. pišu Vijesti

„Merhamet“ će primati i donacije za nabavku kurbana iz Mekke i Australije. Akcija traje do 27. juna do 11 sati. Klanje kurbana obavlja se u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima i na ovaj način pomaže se ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima u Africi i Aziji.

Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 300 KM.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se u kancelariji Regionalnog odbora Mostar i osnovnim odborima u Konjicu, Jablanici i Tomislavgradu.

Građani prepoznaju naš rad i aktivnosti koje provodimo tokom cijele godine, te nam ukazuju svoje povjerenje. Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima akcije na nivou Regionalnog odbora Mostar.

Ovom prilikom želim istaći da će naša Narodna kuhinja u Jablanici primati kurbane prvog dana bajrama isključivo od fizičkih lica uz obavezan veterinarski nalaz o ispravnosti mesa. Prima se jedan kurban po donatoru do popunjenja kapaciteta .

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar

ASA banka: 1346731007019984,

IBAN: BA391346731007019984,

SWIFT: IKBZBA2X

Sve dodatne informacije se mogu dobiti kod naših sekretara osnovnih odbora na brojeve telefona:
RO Mostar: +387 62 800 077 OO
Konjic: +387 62 442 105 OO
Jablanica: +387 36 752 950, OO
Tomislavgrad +38763 879 060
email:merhamet.mostar@gmail.com


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh