BiH

Narednih dana oblačno vrijeme sa kišom i temperaturama iznad nula stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše i to uglavnom prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

Oblačno vrijeme sa kišom očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša je registrovana na sjeveru Hercegovine, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Jutros je na Bjelašnici izmjereno minus pet stepeni, u Bugojnu i Zenici nula, Ivan Sedlu jedan, Tuzli dva, Drvaru i Sarajevu tri, Doboju, Livnu i Sanskom Mostu četiri, Banjaluci i Bijeljini pet, Gradačcu i Širokom Brijegu šest, Mostaru, Stocu i Trebinju sedam i Neumu 10 stepeni Celzijusa.

“Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše i to uglavnom prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 15 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje povremena kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do deset, dnevna od 11 do 17 stepeni.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje, a poslije podne uglavnom na području Hercegovini, zapadne i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, dnevna od 13 do 19 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u petak. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i dio večeri u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 12, dnevna od 11 do 17 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh