BiH

Svečano u Mostaru: Najmlađi defilovali povodom Dana nezavisnosti

Tradicionalnom šetnjom najmlađih, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečano je obilježen u Mostaru.

Svečano u Mostaru - haber.ba

Centralnoj svečanosti na Španskom trgu prisustvovali su ministar obrazovanja HNK-a Rašid Hadžović i predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Salem Marić.

– Ovo je već deseti put da se nalazimo na Španskom trgu i obilježavamo Dan nezavisnosti jedine nam Bosne i Hercegovine. To je zemlja sa preko 1000 godina tradicije. Mjesto gdje su dolazile kulture i razne vojske. Bili su Rimljani pa ih više nema, bile su Osmanlije pa ih više nema, kao i Austrougarska koje više nema, bile su obje Jugoslavije kojih više nema, ali uvijek je bilo Bosne i Hercegovine. Svima koji misle da BiH neće biti, poručujem da prije njih neće biti, jer ste vi garancija da će BiH uvijek postojati, poručio je Hadžović.

Svečano u Mostaru – haber.ba

Prisutnima u Mostaru obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Salem Marić koji je istako kako su visoko podignute zastave kojim mladost pronosi radost i život ulicama Mostara, pokrećući najsnažniju emociju i želju da bliže osjećamo pripadnost svakom kamenu, rijeci, planinama i najvažnije, svim Bosancima i Hercegovcima, ljudima dobre volje, i ljubavi za svoju domovinu.

Svečano u Mostaru – haber.ba

– Danas ću zaobići historijske događaje koji dovode do toga da potvrdimo naše zajedničke kuće i doma. Uistinu sam sretan kad vidimo da imamo roditelje i prosvjetne radnike koji djeci, najvećem zalogu za bolju budućnost, našoj mladosti, šire krila i udahnjuju ljubav prema svojoj državi. Ovakvi datumi su prilika da ono što godinama u kontinuitetu radite, na jačanju znanja i svega što je garant opstanka zemlje, zaneseni ljubavi prema BiH dođete na značajna mjesta Mostara i obradujete nas osmijesima i potvrdite da ovdje ima života i da je Mostar pun mladosti i nade u bolju stvarnost i ljepšu budućnost koju ćete nastaviti kreirati i dati do znanja da nikad nećete odustati od BiH, poručio je Marić.

Svečano u Mostaru – haber.ba

Svečano u Mostaru – haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh