BiH

Hajrudin Halilović, vođa ljekara iz Bihaća koji putuju u Tursku: “Ne želimo novac niti da nam se šta plati, uzimamo godišnji i idemo pomoći unesrećenom turskom narodu”

Tim ljekara i medicinskih tehničara iz Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, organizovan je i spreman za odlazak u Tursku

Hajrudin Halilović - pressmediabih.com

Tim ljekara i medicinskih tehničara iz Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, organizovan je i spreman za odlazak u Tursku, kako bi se pridružio humanoj misiji spašavanja života povrijeđenima u razornim potresima, piše Pressmediabih.

Ovdašnji medicinski tim koji je pripravan odgovoriti pozivu za polazak u Tursku čine: doc. dr. Hajrudin Halilović, prim. dr. Samir Muminović, prim. dr. Edis Tatlić, dr. Alen Dervišević i dr. Zilha Hasanović, te naravno tim instrumentarki i anestetičara.

– Mi smo još jučer ujutro dobrovoljno potpisali i spremni smo na skroman način pomoći ljudima u nevolji. Moram naglasiti da bi se radilo o eventualnom neplaćenom odsustvu iz Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”, jer su se pojavile neke druge priče. Također, naš odlazak uvjetovan je određenom vrstom službene procedure, odnosno mora biti koordiniran od Federalnog ministarstva zdravstva i Ambasade Republike Turske. Bez obzira što smo mi kirurški tim spreman odmah pomoći, postoji službeni način ulaska, rada i pomaganja na teritoriji druge države, pa čak i u ovakvim okolnostima. Ukoliko dobijemo bilo kakvu službenu informaciju ili poziv, obavijestit ćemo vas o tome, kazao je doktor Halilović.

Sa doktorom Halilovićem smo razgovarali, s obzirom da su se pojavile dezinformacije o skorašnjem samoinicijativnom odlasku. Medicinski tim Kantonalne bolnice Bihać možda uskoro i bude na putu prema Turskoj, ali samo po službenoj proceduri.

– Zadnjih 24 sata pojavile su se informacije da tražimo novac za put, da nam bude plaćeno, ali to nije istina. Ovim putem pozivam našeg direktora da ništa ne plaća niti da šalje bilo kakve zahtjeve višim instancama. Ne želimo nikakav novac, uzet ćemo godišnji odmor, na koji imamo pravo, kako bi otišli i pomogli unesrećenom narodu u Tursku, kazao je doktor Halilović za Radio Bihać.

Ponavljamo, proces organizacije i eventualnog upućivanja svih medicinskih timova iz BiH koordinirat će Federalno ministarstvo zdravstva, u skladu sa zahtjevima Ambasade Turske i potrebama na terenu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh