BiH

Ministarstvo sigurnosti prati situaciju vezanu za ulazak Čečena u BiH

Iz Ministarstva sigurnosti BiH navode da je u BiH trenutno grupa od oko 50 državljana Rusije, koji žele nastaviti put prema Evropskoj uniji

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine raspolaže infomacijom da se u Bosni i Hercegovini trenutno nalazi grupa od oko 50 državljana Rusije, uglavnom sa područja Čečenije.

“Ove osobe su na legalan način ušle u našu državu na osnovu bezviznog režima i mogu boraviti do 30 dana”, saopšteno je iz ministarstva.

Dodaje se da se većina ovih osoba nalazi u blizini graničnog prelaza Maljevac, te da žele nastaviti put ka Evropskoj uniji, jer prema vlastitim izjavama žele izbjeći mobilizaciju u Rusiji.

“Ministarstvo sigurnosti BiH zajedno sa Graničnom policijom BiH i Službom za poslove sa strancima BiH poduzet će sve mjere iz svojih zakonskih nadležnosti te nastaviti pratiti situaciju na terenu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Ministarstvo sigurnosti zatražiti od nadležnih sigurnosnih agencija i detaljnu analizu trenutne situacije, nakon čega će sačiniti prijedlog mjera s ciljem očuvanja sigurnosne situacije u BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh