BiH

Robert Golob u januaru dolazi u Sarajevo

Robert Golob, predsjednik Vlade Slovenije oglasio se na Twitteru gdje najavio da će našu zemlju posjetiti u januaru 2023. godine. Golob će posjetiti Sarajevo.

Robert Golob - Reuters

– U januaru ćemo posjetiti Sarajevo i ponuditi ćemo svu tehničku i razvojnu pomoć koju možemo ponuditi kako bismo olakšali razgovore, promjene i reforme koje trebaju poduzeti – poručio je Golob.

Premijer Golob i predsjednik Slovenije Borut Pahor održali su zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su govorili o kandidatskom statusu za Bosnu i Hercegovinu.

Golob je u zajedničkoj izjavi svim građanima Bosne i Hercegovine poručio: “Dobro došli na evropski put”. Naglasio je da je jedna od temeljnih vrijednosti EU solidarnost, “koja se ne mjeri u tome koliko možete učiniti za sebe, već u tome koliko možete učiniti za druge”, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh