Vijesti

EUFOR tokom noći izveo akciju spašavanja na bh. planini

U ranim jutarnjim satima 6. aprila, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zatražilo je podršku od EUFOR-a u potrazi i spašavanju dva civila.

Odlukom komandanta EUFOR-a general-majora Lászlóa Sticza, helikopter EUFOR-a poletio je na posljednju poznatu lokaciju u potrazi za nestalim osobama.

Nakon što su oni locirani, poslan je helikopter EUFOR-a za sanitetsku evakuaciju, iz kojeg su vitlom spušteni doktor i bolničar da pregledaju i stabilizuju civile jer su navodno bili povrijeđeni i blizu hipotermije.

Nakon toga su civili izvučeni u helikopter, i oba helikoptera su se vratila u bazu Butmir, odakle su civili kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnicu u Sarajevu. Čitava akcija izvedena je tokom noći, u planinskom području,pišu Vijesti

– EUFOR je uvjek spreman da podrži bh. vlasti – I dalje naprijed, zajedno, navode iz EUFOR-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh