Vijesti

Upozorenje iz austrijske pokrajine: Moguća je opasna oluja, očekuju se udari vjetra u gorju i do 200km/h

Pokrajinu Salzburg u petak navečer mogla bi pogoditi snažna oluja, javlja Državna agencija za civilnu zaštitu. Najveće brzine vjetra očekuju se između Krimmla i Obertauerna. Tamo će vjetar biti vrlo jak, osobito u dolini Tauern.

Detekcija vjetra - Srpskacafe.com

U kotlinskim predjelima očekuju se udari vjetra od 80 do 110 km/h, a u gorju čak oko 200 km/h. Repovi oluje osjetit će se i u gradu Salzburgu i Flachgauu, s vjetrom između 60 i 80 km/h. Vjetar će pojačati u petak navečer, a nevrijeme će tijekom petka uglavnom pogoditi Salzburg. Opuštanje se trenutno ne očekuje do subote navečer.

“Državni odjel za kontrolu katastrofa obavijestio je okružne upravne vlasti i službenike za kontrolu katastrofa okružnih vlasti u četvrtak, a također surađuje s organizacijama za hitne slučajeve, pomoć i spašavanje. Stručna skupina AMAS-a (Austrijska savjetodavna služba za više opasnosti) pozorno prati situaciju, a državni medijski centar će dati informacije ako bude važnih informacija”, naglašava Markus Kurcz, voditelj kontrole katastrofa za pokrajinu Salzburg, prenosi kroativ.at.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh