Vijesti

Tragedija u Mađarskoj: Srušio se avion, dvije osobe poginule

Jutros se na aeromitingu u Székesfehérváru u centralnoj Mađarskoj srušio avion. U nesreći su poginule dvije osobe, a avion koji je pao američke je proizvodnje, piše Daily News Hungary.

Okolnosti nesreće još su nepoznate, rekao je medijima komunikacijski centar lokalnog vijeća Székesfehérvára, dodajući da su vatrogasci i ekipe hitne pomoći na mjestu događaja. Organizatori su otkazali preostala događanja showa.

Prema medijskim izvještajima, dogodila se eksplozija kada je avion udario o tlo.”Dvije osobe su poginule na licu mjesta, a četiri su zadobile opekline. Osoblje hitne pomoći na licu mjesta u trenutku nesreće počelo je zbrinjavati povrijeđene, a kasnije su stigla tri spasilačka helikoptera i nekoliko kola hitne pomoći”, rekao je Pál Győrfi, glasnogovornik Nacionalne službe hitne pomoći,pišu Vijesti

Prema portalu Népszava, u nesreći su poginuli 67-godišnjak i njegov 37-godišnji sin.

Portal izvještava da je tip aviona bio Trojan, sportski avion koji je proizveo SAD.

“Tri teško povrijeđene osobe u padu aviona su djevojčica, žena i muškarac, koje su prevezi helikopterom u bolnicu u Budimpešti. Jedan dječak je lakše povrijeđen te je kolima hitne odvezen u bolnicu u Székesfehérváru”, kazao je Győrfi. Ljudi su povrijeđeni jer se avion srušio u blizini automobila u kojem su se u tom trenutku nalazile tri osobe.

Analitičar László Madas rekao je za mađarski RTL da je nesreću vjerovatno uzrokovala ljudska pogreška.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh