Vijesti

Cvijanović pisala Guterešu o visokom predstavniku: Stigao odgovor kakav nije očekivala

Dokument je na društvenim mrežama objavio novinar Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere iz Vašingtona
Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) odgovorio je, preko Misije Bosne i Hercegovine, članici Predsjedništva BiH Željki Cvijanović:

– Ujedinjene nacije nisu potpisnik Dejtonskog sporazuma, niti je UN član PIC-a, jedinog relevatnog tijela za imenovanje visokog međunarodnog predstavnika u BiH – navodi se u odgovoru.

Dokument je na društvenim mrežama objavio novinar Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere iz Vašingtona.

Podsjećamo, vladajuće stranke u RS smatraju visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) nelegalnim, jer nije potvrđen od strane Vijeća sigurnosti UN-a.

Članica Predsjedništva Željka Cvijanović pisala je generalnom sekretaru UN-a Guterešu da li je Šmit potvrđen od strane tog međunarodnog tijela.

Na ovaj način su otklonjene sve sumnje da li Vijeće sigurnosti treba nužno potvrditi visokog predstavnika u BiH o čemu godinama govore stranke iz RS,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh