Vijesti

Pronađeni ljudski ostaci: Sumnja se da je riječ o žrtvama sa podmornice Titan

CNN javlja da je obalska straža izvukla “pretpostavljene ljudske ostatke” sa morskog dna u oblasti ostataka “Titana” i da će sprovesti analizu

Američka obalna straža saopćila je da su pronađeni ljudski ostaci za koje se pretpostavlja da najvjerovatnije pripadaju žrtvama sa podmornice “Titan”. Do ovog otkrića došlo je nakon što su ostaci podmornice izbačeni na obalu ranije u srijedu.

Pet osoba je poginulo kada je, kako se vjeruje, podmornica pretrpjela katastrofalnu imploziju dok je pokušavala da posjeti olupinu “Titanika”, javlja “Sky News”.

U saopćenju, američka obalska straža je rekla: “Medicinski stručnjaci Sjedinjenih Država će sprovesti zvaničnu analizu pretpostavljenih ljudskih ostataka koji su pronađeni u olupini na mjestu incidenta.”

Na konferenciji za novinare u nedjelju, zvaničnici su rekli da su istražitelji koji su istraživali tragediju “preduzeli sve mjere predostrožnosti” u slučaju da pronađu tijela na morskom dnu.

CNN javlja da je obalska straža izvukla “pretpostavljene ljudske ostatke” sa morskog dna u oblasti ostataka podmornice “Titan” i da će sprovesti zvaničnu analizu.

.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh