Vijesti

ROBOT STIGAO DO DNA OKEANA! Američka Obalska straža objavila vijest koju je čekao CIJELI SVIJET (FOTO, VIDEO)

Američka Obalska straža objavila je na Tviteru da je robotizovana podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) “stigla do dna” Atlantskog okeana.

U pitanju je robotizovana podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) koju je u potragu za nestalom podmornicom “Titan” poslao kanadski brod “Horajzon Arktik”, jedan od brodova uključenih u potragu u Atlantiku.

– Kanadski brod “Horajzon Arktik” je poslao ROV koji je stigao do morskog dna i započeo potragu za nestalom podmornicom – tvitovala je američka Obalska straža.

Iz Obalska straže zadužene za severoistok SAD je navedeno da je i “francuski brod Latalant ubacio svoj ROV u vodu”.

Pored ove dve robotizovane podmornice na daljinsko upravljanje na putu ka delu Atlantiku u kojem se pretpostavlja da se nalazi mala podmornica sa petoro ljudi krenuo je avion koji prevozi robotizovanu podmornicu na daljinsko upravljanje “Džulijet”, koja je skenirala olupinu “Titanika”.

Potraga za “Titanom” i dalje traje uprkos tome što stručnjaci procenjuju da su nešto posle 13 časova po vremenu u Srbiji presahle rezerve kiseonika koju je ta podmornica imala u trajanju od 96 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh