Vijesti

Dodik srpskim strankama predlaže osamostaljenje RS unutar BiH

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku sa predstavnicima stranaka iz RS ponuditi novi dokument čiji je cilj ujedinjene oko samostalnosti RS unutar BiH.

Milorad Dodik - Twitter

Moja obaveza je bila da kao predsjednik reagujem na izjavu o imovini koju su potpisali u FBiH sve bošnjačke partije koje su i vlast i opozicija – naveo je Dodik.

Istakao je da cinično izgleda kada se bošnjačke stranke pozivaju na Ustav.
Naveo je da će predložiti da se odbace svi dosadašnji akti koji nisu predviđeni Ustavom..

– I to bez obzira na koji način su doneseni – da li nasiljem visokog predstavnika, a pogotovo sudija Ustavnog suda BiH. I šta možemo tu očekivati nego uvijek udarce na Srpsku – izjavio je Dodik.

Istakao je da Ustavni sud BiH nije relevantan.

– To je sud jedne strane i u tom pogledu ćemo razgovarati sa partnerima iz drugih političkih partija – naveo je Dodik.

Podsjećamo, Dodik je sazvao sutra, u 14.00 sati, konsultativni sastanak sa predstavnicima svih parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske, a povodom zauzimanja stava o imovini,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh