Tenis

Federer: Nadam se da će Đoković srušiti moj rekord u Wimbledonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se jučer u treće kolo Wimbledona, nakon što je eliminisao Thompsona rezultatom 3:0 (6:3, 7:6(7:4), 7:5).

Roger Federer - YouTube

Legendarni švicarski teniser i višestruki Grand Slam prvak Roger Federer izjavio je da su 23 titule koje je osvojio Đoković velika stvar i da će novi trofeji koje osvoji biti ispisivanje historije.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se jučer u treće kolo Wimbledona, nakon što je eliminisao Thompsona rezultatom 3:0 (6:3, 7:6(7:4), 7:5).

“On je veliki, veliki favorit. Mislim da je to sjajno za njega. Ja sam imao svoje trenutke. Ta osma titula ovdje ili ona kada sam po peti put uzastopno pobijedio, to su bili moji momenti. Ako neko to izjednači ili prestigne, to će biti njihova stvar, njihov trenutak. Sada je sve oko medija i igrača. Tako da se nadam da će on to uraditi, jer sve što doda, on ustvari dodaje teniskoj historiji, ide iznad svih. Ide u globalan sport, kao kada je osvojio 23. titulu u Parizu. To je nevjerovatna stvar. Velika je vijest i dobro je za igru. Mislim da je veliki favorit i bio bih iznenađen da ne osvoji ponovo Wimbledon”, istakao je Federer, prenosi Sportklub.

Velike trojke više nema, ali Federer ne brine za budućnost tenisa.

“Mislim da će Alcaraz postići nevjerovatne stvari u budućnosti, to znači da će osvojiti mnogo Grand Slamova. Biće mi posebno zanimljivo da vidim kako će igrati na Wimbledonu, tih prvih par mečeva. Klizavo je, igra se mekše, morate da imate taj dodatni korak. Počnete da gubite povjerenje u kretanje. Odmah potom ne igrate dobro i sve postaje nezgodno. Ipak, mislim da ima sva oruđa, ima drugačije načine da pobijedi, a to upravo igrača čini šampionim”, zaključio je Federer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh