Tenis

Đoković: Nikad nisam bio prijatelj s Federerom i Nadalom

Srpski teniski as, Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list “Corriere della Sera” govorio o rivalstvu sa Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Novak Đoković - Avaz.ba

Objasnio je da nikada nije bio prijatelj s Švicarcem i španskim teniserom, među rivalima to nije moguće.

“Uvijek sam imao poštovanja prema Federeru, on je jedan od najvećih svih vremena. Imao je izvanredan uticaj, ali nikad nisam bio blizak s njim. Isto je i sa Nadalom. Išli smo zajedno na večeru dva puta, ali ni s njim je prijateljstvo nemoguće”, rekao je Đoković.

Dodao je Srbin:

“Uvijek sam mu se divio i poštovao ga. Zahvaljujući njima postao sam ono što jesam. Ovo će nas zauvijek ujediniti. Nadal je dio mog života: u posljednjih 15 godina viđao sam ga više nego svoju majku.”

Govoreći o velikoj trojici, Đoković bira dva meča svog života: “Finale Wimbledona 2019. godine: publika je vrištala ‘Roger Roger’, a u meni je poklič postao ‘Novak Novak’. Drugi je finale Australian Opena 2012. protiv Nadala, fizičku bitku koja je trajala šest sati”, prenosi “TennisWorld”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh