Rukomet

Rukometaši BiH nastavili pripreme, Pavlak: Turnir u Švicarskoj je dobra provjera

Čekaju nas jako teški protivnici, svi znamo ko je Švedska, a i koliko se Nizozemska podigla u posljednjih nekoliko godina, izjavio je Pavlak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Naši najbolji rukometaši se pripremaju u Sarajevu, gdje će biti do 3. januara, a tim povodom javnosti se obratio Mario Pavlak, srednji bek tuzlanske Slobode.

– Pripreme idu jako dobro, mnogo se trenira, svaki dan dajemo sve od sebe, treniramo dva puta dnevno i svi igrači su spremni i motivirani za nadolazeće utakmice – rekao je Pavlak.

Prije nastupa na Evropskom prvenstvu “Zmajevi” će igrati na 50. izdanju Yellow Cupa, pripremnog turnira u Švicarskoj.

Ponovo igraju “Yellow kup”: Rukometaši BiH su već osvajali turnir u Švicarskoj
– U Švicarsku idemo da vidimo kakvi ćemo biti pred Evropsko prvenstvo. Igramo protiv Argentine, Švicarske i Rumunije, koje su ozbiljne ekipe i ti mečevi će nam dobro doći da vidimo na čemu smo i šta još treba da radimo – kazao je Pavlak.

Govorio je i o protivnicima na Evropskom prvenstvu.

– Čekaju nas jako teški protivnici, svi znamo ko je Švedska, a i koliko se Nizozemska podigla u posljednjih nekoliko godina. Gruzija ima dosta dobre igrače. Nadam se da ćemo ostvariti prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu – izjavio je Pavlak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh