Ostali sportovi

Mostarcima osam medalja u Grčkoj

Proteklog vikenda održano je Balkansko sambo prvenstvo u grčkom gradu Aminatio.

Mostarcima osam medalja u Grčkoj - nezavisne

Bosnu i Hercegovinu predstavljali su takmičari Sambo klub Neretva. Za ovaj klub i BiH nastupilo je pet članova u različitim uzrastima, a u Mostar su se vratili sa osam medalja.

Prvakinja Balkana postala je Sarah Trebović u kategoriji preko 65 kg za uzrast mlađih kadetkinja. Nastupila je u još dva uzrasta te se i tu okitila medaljama. U uzrastu kadetkinja osvojila je bronzanu medalju, dok je među mlađim juniorkama bila srebrna.

Karlo Marić nastupio je u kategoriji do 54 i osvojio bronzu, kao i Nina Vukičević u kategoriji do 65 kg, te Abdel Savanda.

Dvije medalja osvojio je Dragan-Paol Senkić.

Zemlje članice Balkanske sambo asocijacije su Turska, Grčka, Rumunija, Bugarska, Crna Gora, Srbija, Moldavija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Albanija, a zemlja gost bila je i Ukrajina, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh