Ostali sportovi

Sjajni bh. karatista babi za rođendan poklonio putovanje na umru: Ne uzimajte roditelje zdravo za gotovo

Hamza Turulja, seniorski prvak Balkana i bh. karatista koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojio 5. mjesto, napravio je divnu gestu i svom ocu za rođendan poklonio odlazak na umru.

Turulja je naglasio kako nijedna medalja, pobjeda ili priznanje nisu važni i bitni kao porodica.
Vječita podrška

– Moj babo, moja vječita podrška, oslonac, prijatelj bez interesa, čovjek koji je spreman uraditi sve za mene i za moje snove. Ne postoje riječi kojima bih opisao takvo iskreno, pošteno i ponekad u dobroti i naivno biće kao što je moj babo.

Vjera i zahvalnost Gospodaru mu je uz porodicu na prvom mjestu, zato sam odlučio da mu za njegov 67. rođendan poklonim putovanje na najsvetije mjesto na planeti.

Iako znam da mu se nikad neću moći odužiti i zahvaliti za sve što je za mene uradio i radi, svojim pobjedama, uspjesima i lijepim ponašanjem želim da mu pokažem da je odgojio jednog čestitog i poštenog insana kakav je i on sam.
Iskreni prijatelj

Ovim želim da potaknem i druge da čine dobro svojim roditeljima jer oni to zaslužuju, da ih ne uzimamo zdravo za gotovo jer oni nisu vječni, a nažalost mnogi ti shvate tek kad ih izgube.

Babo sutra ako Bog da putuje i želim da mu Bog da puno zdravlja, sreće i ljubavi i da bude moj pravi i iskreni prijatelj kao i do sada.

Umra Mubarek moj babo – napisao je Turulja uz emotivan snimak svog oca i nekoliko fotografija s njim.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh