Ostali sportovi

Bokser (23) umro nakon tri dana od posljedica nokauta. Borio se za samo 18.5 eura

MLADI brazilski amaterski boksač Joao Victor Penha umro je tri dana nakon što je teško nokautiran u meču održanom u Jijoca de Jericoacoari u Brazilu.

Do kobnog trenutka je došlo već nakon minutu i pol borbe. Penha je pao na pod nakon snažnog udarca u glavu.

Izgubio je svijest i ostao nepomično ležati, a ubrzo mu je ukazana pomoć. Činilo se da će biti sve u redu i došao je svijesti nedugo nakon početka ukazivanja pomoći, ali onda se stanje naglo pogoršalo te je završio u bolnici. Nakon tri dana je preminuo od posljedica udarca.

Brazilska policija je pokrenula istragu o ovom slučaju. Brat mladog boksača dao je izjavu za više tamošnjih medija te u svakom od razgovora ustvrdio isto – njegov brat se u toj borbi borio za siću. Pobjednik borbe trebao je dobiti samo 18.5 eura, a poraženi 9.20 eura, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh