Ostali sportovi

Ispovijest sarajevske doktorice: Sin ćevabdžije udario me blindiranim Mercedesom

Doktorica Ajla Hadžismailović oglasila se na svom Facebook profilu nakon stravične nesreće koja se dogodila u petak u Sarajevu, u kojoj je poginula njena koleginica Azra Spahić.

policija Sarajevo - Avaz

Hadžismailović je podsjetila na nesreću koja se dogodila 2012. godine kada je u njen Citroen C3 udario Tarik Aljović sa svojim Mercedesom E320.

Hadžismailović, koja je ginekologinja, tom prilikom je dobila povrede opasne po život.

Ona je na početku objave na Facebook kazala kako “ćuti od 2012. godine”.

“Nikad od mene ni riječi. Jedna nedjelja poslijepodne, Narodno pozorište Sarajevo, blindirani Mercedes (da se sin u slučaju udesa nikada ne povrijedi), ali zato velikom brzinom kroz crveno slobodno može… Mlada doktorica kao i ove što su sinoć stradale, valjda se našla u krivo vrijeme na krivom mjestu. Šanse da preživim, po riječima neurohirurga, bile su 1:10 i to na najboljim svjetskim klinikama. O svemu što se događalo nakon toga – dani kome, buđenja, amnezije, rehabilitacije… mjeseci i mjeseci borbe… Neću ni govoriti“, napisala je doktorica.

Ono što je bitno, kako je kazala, da imamo zakone, poštene tužioce i sudije koji su donijeli takvu presudu da “sin sarajevskog ćevabdžije provede tamo gdje treba bar onih malih 19 mjeseci”.

“Međutim dolazi na scenu ono naše… Predsjednik Federacije BiH gospodin Budimir ga pomiluje do godine dana, pa onda gospodin Čavara ga pomiluje još i tih preostalih godinu dana, ali ljudi iz Al Jazeera Balkans podignu svoj glas, hvala im do neba, odluka se povuče. Ali gledaj čuda, nasljednik izvadio državljanstvo Republike Srbije i sad ima dvojno državljanstvo, te se slučaj ustupa Republici Srbiji da tamo odsluži dobivenu kaznu”, kaže Hadžismailović i nastavlja:

“I ‘pošteni’ sudija iz Pančeva poništava presudu i daje uslovno izdržavanje kazne. Mislim da dalje ništa nije potrebno reći. Novac, ‘stranka’ i sve sto ide uz to će nas ubiti”. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh