Fudbal

Luka Modrić ulaže veliki novac u sport koji postaje sve popularniji

Legendarni hrvatski fudbaler Luka Modrić (38) i dalje igra na vrhunskom nivou u Real Madridu.

Luka Modrić - biznis.ba

Još uvijek se ne zna kada će i gdje završiti bogatu fudbalsku karijeru, a mnogi se pitaju čime će se baviti kada okači kopačke o klin.

Kapiten vatrenih je tokom karijere zaradio ogormne novce. Mediji prenose da je jedan dio uložio u novi sport. Radi se o sve popularnijem padelu. Luka je jedan od glavnih investitora u padel klubu Las Tablas u sjevernom dijelu Madrida,

Kako pišu španski mediji, spomenuti klub traži novog vlasnika te se ne želi otkriti ko su investitori, ali jedan od njih trebao bi biti upravo Modrić. Navodno se sve želi pretvoriti u ekskluzivan klub za elitu.

Padel je najbrži rastući sport u svijetu. Obično se igra u parovima na zatvorenom terenu koji je manji od teniskog terena.

Bodovanje je isto kao i kod normalnog tenisa, a glavne razlike su u tome što teren ima zidove pa se može nastaviti igrati kada loptica odskoči od njih na sličan način kao u igri skvoš, te što se koriste čvrste palice bez žica.

Visina loptice kada se servira mora biti na nivou struka ili ispod njega, piše biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh