Fudbal

Ibrahimović imenovan za višeg savjetnika u Upravnom odboru Milana

Nekadašnji fudbalski internacionalac Zlatan Ibrahimović postao je viši savjetnik u Upravnom odboru Fudbalskog kluba Milan, prenijela je danas italijanska ekipa.

Zlatan Ibrahimović - ExpressTabloid.ba

Moja ljubav prema Milanu je besmrtna. Zahvalan sam ljudima iz kluba što su me pozvali da se vratim. Dugo sam razmišljao o mojoj karijeri poslije fudbala i prava je odluka da započnem ovo putovanje sa RedBirdom (investicioni fond u čijem je vlasništvu klub) i FC Milan. Za mene je ovo povratak kući“, izjavio je Ibrahimović.

Ibrahimović je četiri godine nosio dres Milana, u dva navrata.

Ibrahimović će blisko sarađivati sa vlasnicima i menadžmentom Milana i igraće glavnu ulogu u sportskim i poslovnim operacijama kluba. Njegov posao će obuhvatiti razvoj igrača i promovisanje globalnog brenda i poslovnih interesa Milana, kao i podršku specijalnim projektima od strateškog značaja, uključujući i novi stadion“, saopštio je klub.

Bivši švedski reprezentativac je za Milan odigrao 93 utakmice i postigao 48 golova, piše bhrt.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh