Fudbal

Milijarder kupuje klub na Balkanu: Već je okupio malu “ex-Yu” koloniju, konsultovao se s Džekom i Tadićem

On je od 2018. predsjednik sportskog društva Fenera, a prema vijestima iz Turske želi uložiti u novi projekat

Turski biznismen i dugogodišnji predsjednik Fenerbahčea Ali Koč​ želi kupiti zasad neimenovani klub na Balkanu i već se konsultovao s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, objavio je turski “Fotospor”.

Koč je jedan od najbogatijih Turaka, procjenjuje se da ima oko milijardu dolara zahvaljujući uspješnom poslovanju najvećeg turskog industrijskog konglomerata Koč Holding.

On je od 2018. predsjednik sportskog društva Fenera, a prema vijestima iz Turske želi uložiti u novi projekat.

Koč je i prije koronavirusa želio kupiti klub na Balkanu, ali je globalna pandemija pokvarila zamisli bogatog turskog biznismena.

Navodno je dio njegovog i dovođenje nekoliko igrača s prostora bivše Jugoslavije. Već ih u Feneru ima nekoliko. Ljetos su stigli naš Edin Džeko, Srbin Dušan Tadić, Hrvat Dominik Livaković i Slovenac Miha Zajc koji su formirali pravu “ex-Yu” koloniju.

Prema informacijama Fotospora, Koč je već razgovarao s Džekom i Tadićem koji su mu preporučili određene klubove, ali nije poznato koje.

Naravno, navijačima Željezničara je zagolicana mašta jer je Džeko vezan za klub sa Grbavice koji je već neko vrijeme u finansijskim problemima.

No, kako piše Fotospor, tu je i Novi Pazar jer je klub iz Sandžaka u bratskim odnosima s Fenerom.

Prije dvije godine je Koč želio kupiti makedonski Vardar i pitanje je da li je ta želja i dalje “na stolu”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh