Fudbal

ZMAJEVI ODLIČNOM PARTIJOM SAVLADALI LIHTENŠTAJN

Fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna sastali su se večeras na Bilinom polju u sklopu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BiH - NFS BiH

Prvo poluvrijeme je donijelo uzbudljivu igru, utakmica je krenula dinamično, a naša reprezentacija je odmah preuzela inicijativu.

Već u ranoj fazi utakmice, reprezentacija Bosne i Hercegovine dolazi do vodstva.

Edin Džeko je u 3. minuti bio precizan nakon gužve u kaznenom prostoru i s lakoćom je zatresao mrežu Lihtenštajna. Asistirao je Bilbija, a kapiten je rutinski iskoristio priliku. Nakon postignutog gola, naša reprezentacija nije popuštala pritisak.

Nastavili smo s napadima i nadali se da ćemo nastaviti s efikasnom igrom. Iako smo izveli četiri kornera do 15. minute nismo uspjeli dodatno povećati vodstvo.

U 18. minuti bilo je 2:0. Džeko je pokušao šutirati, ali je lopta nespretno zahvatila defanzivca Lihtenštajna Luchingera i završila u mreži gostiju. Tri minute kasnije Lihtenštajn je smanjio rezultat izvanrednim golom Wolfingera.

Nakon odbijene lopte iz kornera, Wolfinger je uhvatio volej sa preko 20 metara i precizno pogodio rašlje naše mreže.

Ovaj potez je izmamio aplauz s tribina. Primljeni gol nije nas obeshrabrio, nastavili smo s napadima i tražili prilike. Ali, tempo je značajno pao i nismo vidjeli mnogo.

U 36. minuti Dedić je pokušao uputiti iznenađujući udarac iz kornera, ali golman Lihtenštajna je bio na visini zadatka. Igrači su na odmor otišli rezultatom 2:1.

Drugo poluvrijeme donijelo je malo uzbuđenja.

Igra se odvijala sporije i bez velikih prilika za oba tima. Naš tim je imao nekoliko pokušaja, ali golman Buchel je bio na visini zadatka. Bez obzira na slabiju igru, prednost koju smo stekli u prvom poluvremenu ostala je na našoj strani.

U drugoj minuti sudijske nadoknade vidjeli smo trenutak radosti kada je Krunić zatresao mrežu, ali nažalost, gol je poništen zbog ofsajda.

Naša reprezentacija je imala svoje prilike, ali sreća nije bila na njihovoj strani u ovom trenutku.

S obzirom na prikazano i mrtvu igru, teško je bilo očekivati promjenu rezultata.

SASTAVI

Bosna i Hercegovina: Šehić, Miličević, Hadžikadunić, Kolašinac, Dedić, Nalić, Pjanić, Krunić, Demirović, Bilbija i Džeko.

Na klupi su ostali: Vasilj, Pirić, Gazibegović, Menalo, Prevljak, Prcić, Ćivić, Kodro, Hadžiahmetović, Hamulić i Tahirović.

Lihtenštajn: Buchel, Malin, Traber, Beck, Wolfinger, Luchinger, Wieser, Sele, Goppel, Salanović i Saglam. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh