Fudbal

Posušje na domaćem terenu savladalo bezidejni Željezničar

U okviru četvrtog kola Premijer lige BiH snage su odmjerili Posušje i Željezničar, a rezultat je na kraju glasio 1:0.

FK Željezničar

Domaći su imali sjajno prvo poluvrijeme u kojem su poveli golom Kamenara, ni u drugom poluvremenu nije viđena dobra igra niti na jednoj strani, te je Posušje slavilo na kraju važnu pobjedu.

Prvi su prijetili domaći u 11. minuti igre, Karlo Kamenar je šutirao sa nekih tridesetak metara, međutim lopta je otišla pored gola Muftića.

Domaći dolaze do vodstva u 24. minuti igre, Kamenar je šutirao sjajno sa vrha šesnaestrca i matirao Muftića za slavlje domaćih igrača i navijača.

Novu sjajnu priliku Posušje je imalo u 35.minuti Mandić je sjajno ubacio, a šut Brkovića je završio u vanjskom dijelu mrežu.

Dvije minute kasije nova šansa za domaće, ovaj put je Brković ubacio, a Mandić šutirao pored gola, novu priliku Posušje je imalo u 44. minuti, Lučić je šutirao pravo u u dobro postavljenog Muftića.

I nastavak utakmice počeo je prilikom za domaće, ponovo je dobro raspoloženi Karlo Kamenar šutirao, ali je rezultat ostao isti.

Mandić je sam izašao ispred Muftića, ali je Cocalić odlično uklizao i otklonio opasnost.

Plavi sa Grbavice su prijetili prvi put u 64. minuti, Mekić je šutirao, a Kolić odbranio njegov udarac.

Igrao se 73. minuti kada je za domaće dosuđen slobodan udarac, ali je lopta završila u rukama Muftića, tri minute poslije pokušao je Ercik nakon slobodnog udarca, međutim lopta je otišla pored gola.

U 83. minuti i Plavi su zaprijetili, Galić je ubacio, a Krpić šutirao preko gola.

Na kraju se može reći da je Posušje zasluženo slavilo u ovoj meču protiv Željezničara.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Posušje – Željezničar 1:0 (Kamenar 24’)

Stadion: Mokri Dolac (Posušje) Sudija: Dragan Kesić (Gradiška) Žuti kartoni: Branko Vrgoč, Ivan Marić, Luka Lučić, Zvonimir Begić (Posušje), Aleksandar Kosorić, Dženan Haračić, Mehmed Ćosić, Edin Cocalić, Edin Biber, Marin Galić (Željezničar)

POSUŠJE: Kolić, Vrgoč, Krišto, Maglica, Lučić, Brković (D. Begić), Kamenar (Babić), Z. Begić, Marić, Erick, Mandić

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Galić, Kosorić (Jašarević), Drina, Cocalić, Ćosić (Alysson), Rustemović (Biber), Mekić, Amoah (Gasal), Haračić (Turanjanin), Krpić, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh