Fudbal

Derbi pripao Veležu: Tragikomična reakcija odbrane i golmana koštala Sarajevo

Sarajevo nastavilo sa ispodprosječnim predstavama, Rođeni to iskoristili

Sarajevo je u Doboju kod Kaknja poražen od Veleža rezultatom

U utakmici nije viđeno previše prilika. Najveća prilika u prvom poluvremenu je viđena u 13. minuti kada je Renan Oliveira, napadač Bordo tima, šutirao pored gola.

Osim toga viđen je jedan incident u 16. minuti koji je i obilježio utakmicu. Fudbaleri Veleža su izbacili loptu zbog povrede Almedina Ziljkića, ali su fudbaleri Sarajeva brzo izveli aut i krenuli u napad koji je završio udarcem Danijela Avramovskog.

Ključan momenat se desio u 74. minuti. Poslije centaršuta, Mitar Ćuković je šutirao, a golman Sarajeva Šahinović je probao uhvatiti loptu. Ona mu je ispala iz ruku, a kada ju je krenuo zaustaviti na gol liniji, zasmetao mu je Ilija Martinović od kojeg se odbila lopta i ušla u gol Sarajeva.

Izabranici Varešanovića su probali izjednačiti do kraja, ali je utakmica završena bez izglednih prilika i na jednoj strani.

Sarajevo polako gubi korak u borbi za tu 4. poziciju koja bi, eventualno, mogla donijeti mjesto u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Sarajevo je 6. sa 29 osvojenih bodova.

Velež će nastaviti borbu sa Željezničarem za to mjesto, oni su trenutno 5. na tabeli i imaju 33 boda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh