Fudbal

U Poljskoj šokirani: Prljav veš izašao na vidjelo, Lewandowski u glavnoj ulozi!

Sve u Poljskoj je ovo šokiralo.

Robert Lewandowski - screenshot

Reprezentacija Poljske nije plijenila igrom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, no i pored toga ostvarila je najbolji rezultat u posljednjih 36 godina – plasman u osminu finala, odnosno među 16 najboljih na svijetu. Sve u Poljskoj je ovo šokiralo, piše Raport.

Iako je na klupu reprezentacije stigao u teškom trenutku i Poljsku preko baraža odveo prvo na Svjetsko prvenstvo, a onda i do osmine finala, selektor Czeslaw Michniewicz je dobio otkaz.

Više od mjesec dana nakon kraja Svjetskog prvenstva. Isplivao je prljav veš iz poljske selekcije, a detalje donose tamošnji mediji.

Novi selektor Poljske je dojučerašnji selektor Portugala Fernando Santos. Kako god je imao dobar odnos s Cristianom Ronaldom. Tako će htjeti da ima dobar odnos s Robertom Lewandowskim u Poljskoj.

Ipak, danas u poljskim medijima nije mogao pročitati baš bajne vijesti o kapitenu i najboljem strijelcu poljske selekcije.

Prema pisanju portala Sportowefakty.wp.pl, napadač Barcelone dopustio je sebi neposlušnost prema Czeslawu Michniewiczu na treningu uoči utakmice protiv Francuske u osmini finala Svjetskog prvenstva.

“Bio sam zaprepašten kada sam saznao da je prije utakmice protiv Francuske na Svjetskom prvenstvu Robert Lewandowski ranije napustio trening jer nije bio zadovoljan razinom treninga. Ponašanje igrača Barcelone pokazuje da su se poremetili neki razmjeri”, čitamo u članku novinara Mateusza Skwierawskog.

“Ovo je samo primjer. Ovoj skupini ljudi treba hladan tuš, jer im je u posljednje vrijeme ugodno da su uglavnom treneri krivci neuspjeha. Uz sadržajan razgovor i dobre ideje za igru, svlačionica poljske reprezentacije treba nova pravila. Previše je anarhije od strane od igrača u posljednje vrijeme.”

Prva utakmica pod vodstvom Santosa odigrat će se 24. marta u Pragu protiv Češke i tri dana kasnije na domaćem terenu protiv Albanije. Naravno, radi se o kvalifikacijama za EURO.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh