Fudbal

Potrošena je vrtoglava suma novca, ali zanos je izostao: Navijači Katara jučer su masovno napuštali stadion

Spektakularni stadion Al Bayt bio je ispunjen do posljednjeg mjesta na ceremoniji otvaranja Mundijala, ali nije tako bilo do kraja utakmice Katar-Ekvador

Pobjeda Ekvadora 2:0 protiv Katara, bila je prvi poraz domaćina na otvaranju svjetskih prvenstava u historiji, a utakmicu su još obilježili sjajni Enner Valencija i navijači katarske selekcije, koji nisu baš istinski ljubitelji fudbala i reprezentacije – piše N1.

Spektakularni stadion Al Bayt bio je ispunjen do posljednjeg mjesta na ceremoniji otvaranja Mundijala, ali nije tako bilo do kraja utakmice Katar-Ekvador.

Navijači domaćina razočarani rezultatom i igrom svog tima poslije prvih 45 minuta masovno su počeli napuštati stadion, pa se moglo vidjeti da se poprilično masovna brojka navijača, “istopila” posebno pred posljednjih 15 minuta meča.

Ipak, s druge strane Ekvadorci su mnogo veća fudbalska nacija od arapske zemlje i cijelu utakmicu su bodrili svoje reprezentativce, a izabranici Gustava Alfara odužili su im se pobjedom 2:0. Blistao je Enner Valencija koji je postigao tri pogotka, od kojih je i jedan poništen već u 3. minuti susreta.

Katar je uložio vrtoglavnih i sigurno zauvijek nedostižnih 200 milijardi dolara u organizaciju svjetskog prvenstva, ali očigledno da vreće novca ne mogu baš kupiti fudbalsku pasioniranost koja je jednostavno utemeljena stoljećima ranije u velike fudbalske države.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh