Fudbal

Valencija ispisao historiju: Postigao prvi gol na SP u Kataru

Samo 16 minuta bilo je potrebno fudbaleru Ekvadora Enneru Valenciji da postigne prvi gol na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru.

Enner Valencija - Reuters

Samo tri minuta ljubitelji širom svijeta čekali su da se zatrese mreža na Mundijalu. Enner Valencia pogodio je mrežu Katara na asistenciju Felixa Toressa. Tome je prethodila i loša rekacija golmana domaćih Saad Al Sheeb, ali je Daniele Orsato poništio gol zbog ofsajd pozicije.

Ipak, pomoći Kataru nije bilo u 16. minuti. Valencia je prošao golmana Al Sheeba, koji ga je srušio u kaznenom prostoru, a Orsato je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Napadač Fenerbahčea u dresu Ekvadora hladnokrvno i bez problema je posalo loptu u jednu, a golmana Katara u drugu stranu, za vodstvo južnoameričke reprezentacije prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh