Muzika

U subotu koncert posvećen Jovanu Divjaku

Na koncertu će nastupiti horovi iz Bečeja, Podgorice, Sarajeva, Bugojna i Konjica, pod jednim nazivom La Viva Balkan, najavili su organizatori.

Jovan Divjak - FENA

U okviru manifestacije “Dani grada Konjica” u kino sali Narodnog univerziteta Konjic u subotu, 10. lipnja, s početkom u 19.30 sati održat će se koncert “U zagrljaju” posvećen uspomeni na prijatelja i filantropa Jovana Divjaka, osnivača horova La Viva Balkan.

Na koncertu će nastupiti horovi iz Bečeja, Podgorice, Sarajeva, Bugojna i Konjica, pod jednim nazivom La Viva Balkan, najavili su organizatori.

Pored horova La Viva Balkan svoj nastup imat će i dječji hor Rezonanca i učenici Osnovne muzičke škole s pravom javnosti Rezonanca, s odsjeka za violinu.

Koncert će svojim stihovima “Mir”, kojima se propagira ljubav, poštovanje i tolerancija među ljudima, otvoriti svjetski priznata pjesnikinja Gordana Sarić Losonci, Konjičanka po rođenju, s mjestom prebivališta u Nikšiću, Crna Gora.

Koncert se održava u organizaciji Muzičkog centra “Rezonanca” Konjic i udruge Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh