Muzika

Zvezda Granda iz Donjeg Vakufa završila u invalidskim kolicima: “Živi život”

Nakon teške borbe sa bakterijom koja je izazvala velike zdravstvene probleme, nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Ahmed Orahovčić se vraća na medijsku scenu.

Ahmed Orahovčić - Avaz.ba

Pjevač otkriva da je bio prinuđen da napusti pjevanje, jer nije mogao više da izdrži sve bolove koje je imao u posljednjih nekoliko mjeseci, a jedno vrijeme je bio vezan za krevet i invalidska kolica.

–Imao sam jednu pauzu od godinu dana, sada kad se desi neka nagla promjena vremena osjećam posljedice. Hvala Bogu sada radim na tome, pa su bolovi sve manji. Konkretno, u donjem dijelu leđa ima strašne bolove, kada sam na dužem putu ili u vožnji – kaže on i priznaje da se još uvijek nije oporavio i da povremeno ima jake bolove u predjelu kičme:

-Jučer sam posljednji put imao tegobe. Sada sam se dodatno aktivirao, moram više da šetam. Sada sve zavisi od mene, koliko se budem trudio i borio.

Ahmed je nedavno iskreno govorio o tome kako se borio sa bolešću, ali je i priznao koji su bili prvi simptomi kada je osjetio da se u njegovom tijelu nešto dešava.

– Imao sam određene smetnje i probleme 2,3 mjeseca, da bi se početkom ljeta 2020-te otkrilo da imam bakteriju u krvi koju sam unio putem hrane, što je izazvalo velike probleme. Počeo sam da gubim na kilaži, nisam mogao da jedem ni da pijem, imao sam temperaturu preko 40. Koliko god da sam se borio, pao sam i bio sam u kolicima bez pokreta jer je bakterija divljala – rekao je za Grand nedavno.

Uprkos teškom stanju, pjevač nikada nije pomišljao na najgore u čemu mu je najznačajnija bila podrška porodice, da bi se nakon višemesečne borbe uspešno izliječio.

– Izliječio sam se prije godinu dana kada je bakterija skroz izašla iz organizma. Imao sam podršku svih prijatelja i porodice i tada sam shvatio da život treba da se živi jer nikad ne znaš šta preko noći može da se desi– ispričao je, prenosi Grand.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh