Film i TV

Angelina Jolie o ratu na Bliskom istoku: Svi životi su jednako važni

Angelina Jolie oglasila se o ratu na Bliskom istoku te o humanitarnoj krizi s kojom se suočavaju hiljade stanovnika Gaze.

Angelina Jolie - Screenshot

Ono što se dogodilo u Izraelu čin je terora. Ali, to ne može opravdati nevine živote izgubljene bombardiranjem civilnog stanovništva u Gazi koje nema gdje otići, nema pristup hrani ni vodi, nema mogućnost evakuacije i čak nema osnovno ljudsko pravo prijeći granicu kako bi pronašlo utočište…“, napisala je glumica i bivša ambasadorica UN-a, pišu vijesti.

Uskraćivanje pomoći, goriva i vode je kolektivno kažnjavanje jednog naroda. Čovječanstvo zahtijeva trenutačno primirje. Životi Palestinaca i Izraelaca – i životi svih ljudi širom svijeta – jednako su važni“, zaključila je i dodala da je donirala za medicinsku pomoć i da je “odabrala podržati rad Liječnika bez granica“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh