Mobiteli

Musk: Telefoni više neće postojati

Ovu objavu prokomentarisao je i sam Elon Musk rekavši da u budućnosti mobilni uređaji uopšte neće biti potrebni.

Elon Musk - Bloomberg.com

“Da li biste instalirali Neuralink interfejs u ​​svoj mozak koji bi vam omogućio da svojim umom kontrolišete svoj X nalog?” upitao je korisnike društvenih mreža autor parodijskog naloga Not Elon Musk.

Ovu objavu prokomentarisao je i sam Elon Musk rekavši da u budućnosti mobilni uređaji uopšte neće biti potrebni.

U budućnosti neće biti telefona, bit će samo Neuralink”, odgovorio je Musk u komentaru na post.

U januaru je Mask objavio da je prva osoba primila Neuralink implant i da je dobro. Tada je biznismen primijetio da su prvi podaci dobijeni o radu uređaja pokazali obećavajuće rezultate, i dodao da se novi uređaj Neuralinka zove Telepatija.

On daje vlasniku mogućnost da kontroliše pametni telefon ili računar koristeći moć misli i prvenstveno je kreiran za ljude koji su izgubili sposobnost da koriste svoje udove.

U martu je prvi pacijent sa implantom pokazao kako igra šah “snagom misli”.

Istovremeno, Musk je najavio moždani implantat Neuralink, koji je zamišljen kao uređaj koji omogućava slijepim ljudima da vide – ovaj projekat se zove Blindsight, prenio je Glas Srpske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh