Internet

WhatsApp testira funkciju koja će se mnogima svidjeti

WhatsApp u svoju beta verziju dodaje novu funkciju.

WhatsApp aplikacija - Flickr.com

Korisnici će, kada ova funkcija bude do kraja testirana, moći da pretvaraju glasovne poruke u tekst.

Za pokretanje je neophodno preuzimanje posebnog alata za prepoznavanje govora veličine 150 megabajta, navodi se na internet stranici aplikacije. prneosi Radiosarajevo

Ovu funkciju za sada mogu da preuzmu samo klijenti koji koriste operativni sistem Android, a i dalje nije poznato kada će se pojaviti u standardnoj verziji aplikacije.

Kompanija Meta je prethodno saopćila da razvija nove funkcije u aplikaciji WhatsApp koja će omogućiti korisnicima da razmjenjuju poruke s korisnicima drugih aplikacija kao što su Telegram ili Signal.

“Korisnici će moći da razgovaraju na WhatsApp-u s ljudima koji koriste druge aplikacije za razmjenu poruka. Osoba s drugom aplikacijom, kao što je Signal, moći će da šalje poruke korisniku čak iako nema sopstveni WhatsApp nalog”, navodi se na portalu Wabetainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh