Internet

Hakeri tvrde da su ukrali podatke korisnika Vibera, evo šta traže

“Handala Hack” grupa propalestinskih hakera tvrdi da je hakovala Viber i traži otkup.

Twitter / Printscreen

Hakeri su na svom Telegram kanalu objavili da su ukrali više od 740GB podataka, a među njima je i izvorni kod Vibera.

Za otkup ukradenih informacija, hakerska grupa zahtijeva otkup od osam bitkoina, što je oko 583.000 dolara.

Viber je odgovorio na pomenute tvrdnje hakera, a kompanija odbacuje navode o upadu u sisteme i kompromitovanju podataka, ali ističe da je pokrenuta istraga kako bi se provjerilo da li je bezbjednost korisnika kompromitovana.

“Nakon istrage, nismo pronašli dokaze koji podržavaju bilo kakve tvrdnje o upadu u naše sisteme ili kompromitovanju korisničkih podataka. Bezbjednost podataka korisnika je naš glavni priorite”, kažu iz kompanije.

“Handala Hack” je grupa poznata koja je po napadima na izraelske mete i saveznike Izraela. Aktivni su od trenutka pokretanja svog Telegram kanala u decembru 2023. godine.

Korisnicima Vibera se preporučuje da budu oprezni i da prate situaciju dok se Viber ne oglasi zvanično, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh