Internet

Novi skandal s eksplicitnim snimcima: Od svega “profitirao” i Mask

Oznaka “#drakevideo” je zavladala ovom mrežom kako u SAD tako i u dobrom dijelu ostatka svijeta.

Elon Musk - Bloomberg.com

Društvena mreža X (Twitter) trenutno je broj jedan na Apple App Store prodavnici aplikacija, a za to je najviše zaslužan još jedan skandal sa slikama poznatih ličnosti.

Oznaka “#drakevideo” je zavladala ovom mrežom kako u SAD tako i u dobrom dijelu ostatka svijeta, nakon što se pojavio videosnimak na kojem se, navodno, vidi kako je kanadski reper Drejk (Drake), i to nag, piše B92.

Incident se dešava desetak dana nakon što platforma X nije uspjela da se izbori sa još jednim skandalom – radi se o lažnim golim eksplicitnim slikama pjevačice Tejlor Svift (Taylor Swift), koje su napravljene uz pomoć vještačke inteligencije, a poput šumskog požara su se proširile mrežom.

Skandali, međutim, izgleda da ne škode ovoj društvenoj mreži, već su vinuli njenu popularnost u nove visine, pa je tako broj jedan na Apple prodavnici aplikacija. Šef ove platforme Ilon Mask (Elon Musk) nije propustio priliku da likuje.

– Da sam dobio dolar svaki put kad su mediji pisali da će se neka moja kompanija ugasiti, nikada ne bih morao da prikupljam novac od investitora – rekao je Mask.

Međutim, ima i onih koji kritikuju X zbog nemogućnosti da se izbori sa lascivnim slikama i videosnimcima, što lažnim, što pravim. Njima je odgovorio portparol X-a, rekavši da je “već skinuto na hiljade objava s ovakvim sadržajem”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh