Internet

Google uklonio kolačiće za 1 posto korisnika

Google je nedavno najavio da će krenuti da uklanja kolačiće (Cookies) za određeni dio korisnika, a konačno je to i krenuo da sprovodi u djelo.

Shutterstock/gotphotos

Zaštita od praćenja je nedavno uvedena za svega 1 odsto korisnika (oko 30 miliona njih), odnosno za njih su eliminisani svi kolačići. Cilj je, za sada, da se svi kolačići ukinu do 1. jula ove godine, a oni koji su obuhvaćeni prvim talasom ukidanja kolačića dobiće obavještenje o tome kada uključe Google Chrome.

Funkcija se, konkretno, zove “Tracking Protection”, ali da se ne bi pokvarile postavke koje ste već odabrali za neke sajtove, možete da privremeno dozvolite kolačiće trećih strana. Ovo je test, tako da će Google nakon ovog prvog talasa nastaviti da ukida kolačiće korisnicima. Ako vam još nisu ukinuti – strpite se, uskoro će, prenosi b92.net.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh