Internet

Google Maps se izvinio ljudima koje je odveo u “nedođiju”

I Google umije da kaže “izvini”.

Google Maps - ilustracija

Nedavno smo pisali o grupi ljudi koja se vraćala iz Las Vegasa u Kaliforniju, a koja je prateći Google Maps završila u pustinji tako duboko da su na kraju morali da ih šlepaju nazad.

Ako ste propustili, evo brze rekapitulacije. Ekipa je putovala u Las Vegas kako bi gledali trku Formule 1, a u povratku, umjesto da idu autoputem koji povezuje južnu Kaliforniju sa Las Vegasom, oni su poslušali Google Maps koji im je predložio da krenu alternativnom rutom da bi, kako je pisalo, izbjegli oluju.

Na kraju nisu mogli da utvrde gdje se nalaze, pa su su pozvali hitne službe jer su se izgubili. Pošto hitna služba nije mogla da dođe po njih zbog oluje, morali su da pozovu šlep službu. Automobil su ostavili u Las Vegasu, a morali su da zamijene zadnju desnu gumu, kao i još poneki dio.

Nakon što je ovaj slučaj postao viralan na TikToku, oglasio se i Google, i to izvinjenjem.

“Izvinjavamo se zbog onoga što se desilo prošlog vikenda. Nećemo više slati vozače tim putem. Već sada, oni koji putuju od Las Vegasa do Kalifornije, preusmjereni su na auto-put I-15”, saopštio je Google Maps, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh