Zdravlje

OVO SU ZNAKOVI MINI SRČANOG UDARA

Tijekom “malog srčanog udara” srce doživljava privremeni nedostatak odgovarajuće opskrbe krvlju, što potencijalno dovodi do oslabljenog srčanog mišića i ugrožene funkcije pumpanja.

Srčani udar - Screenshot

Statistika Američkog udruženja za srce procjenjuje da je od približno 805 000 srčanih udara koji se godišnje dogode u SAD-u oko 170 000 tihi srčani udar.

Oba doktora naglašavaju važnost ozbiljnog shvaćanja ovih epizoda jer mogu biti opasne po život i povećati rizik od budućih velikih srčanih udara.

OVI SIMPTOMI SE NE SMIJU ZANEMARITI

Prepoznavanje simptoma “malog srčanog udara” ključno je, iako mogu biti blaži od simptoma velikog srčanog udara. Simptomi mogu uključivati bol u prsima, otežano disanje, znojenje, mučninu i iznenađujuće znakove kao što su nelagoda u čeljusti, vratu, leđima ili rukama, probavne smetnje koje se pogrešno smatraju žgaravicama i dugotrajni umor. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh