Zdravlje

ISHRANA UZ KOJU JE DŽEJMI OLIVER SMRŠAO 13 KILOGRAMA BEZ GLADOVANJA: Jedna promjena dovela je do toga da se višak istopi

Slavni kuhar Džejmi Oliver, otkrio je kako je uspio da smrša skoro 13 kilograma za veoma kratko vreme.

Džejmi Oliver je decenijama omiljeni svjetski kuhar koji svojim brzim i zdravim receptima propagira zdravu ishranu. Međutim, kao i većina ljudi tokom karantina i imao je problema sa viškom kilograma, kada je kako je sam priznao pretežno konzumirao nezdravu hranu.

Oliver, koji ima petoro dece, promenio je svoje i navike svoje porodice kada je ishrana u pitanju i za kratko vreme skinuo skoro 13 kilograma koje je “nabacio” u prethodnih godinu i po dana.

– Nisam držao strogu dijetu, samo sam meso zamijenio velikim porcijama povrća – otkriva poznati kuhar.

– To daje izvanredno dejstvo: niste gladni, pojeli ste dovoljno, ali ne unosite namirnicu koja je problematična. Zanimljivo je da sam jeo čak i više nego ranije -dodao je Džejmi.

Pored zdrave ishrane, Džejmi je uspostavio ritam spavanja, krenuo je u teretanu i svakodnevno ide u duge šetnje prirodom.

– Na isti način se hrane i moja deca, a sebi sam prepolovio porcije ostale hrane. Jeo sam puno i orašastih plodova koji su odlični za srce, a uključio sam i alge u ishranu koje su zaista moćne kad želite da izgubite kilograme – otkrio je Džejmi.

-Mislio sam da su alge trendovska namirnica, ali naši preci su jeli morske alge. Imaju puno joda i to je zapravo najhranjivije povrće na svijetu- objasnio je slavni kuhar.

Iako Oliver nije u potpunosti prestao da konzumira alkohol kako bi skinuo kilograme, priznao je kako je bio umjereniji.

– Sada pijem samo vikendom- zaključio je Džejmi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh