Zdravlje

Pojedine namirnice loše utiču na srce

Pojedine namirnice mogu biti loše za vaše srce, a u nastavku teksta saznajte koje su to.

Srčani udar - Blogspot.com

Otprilike svake 43 sekunde neko doživi srčani udar. Do njega dolazi kada je protok krvi, koja dovodi kiseonik u srčani mišic,́ ozbiljno smanjen ili potpuno prekinut.

Arterije koje opskrbljuju srce krvlju mogu se polako suziti zbog nakupljenih masnoća i zato je ishrana od presudne važnosti. Voće je dobro za cijelokupan imunitet jer je bogato vitaminima i biljnim vlaknima.

Međutim, neke vrste voća prolaze kroz procese koji im oduzimaju bitne prednosti. Važno je napomeniti da je suvo voće izuzetno hranjivo, piše Lepa i srećna.rs.

Jedan komad sušenog voća sadrži približno istu količinu hranljivih sastojaka kao i svježe voće, ali zgusnuto u mnogo manjem obliku. Istraživanja pokazuju da konzumiranje suvog grožđa može da snizi krvni pritisak, poboljša kontrolu šećera u krvi, smanji holesterol i pruži osjećaj sitosti.

Previše šećera može dovesti do povišenog pritiska Britanski lekari upozoravaju da suvo voće treba jesti uz glavni obrok, a ne kao užinu. Međutim, ono takođe sadrži puno šećera i kalorija, a može da izazove probleme kada se unosi preterana količina.

Kako bi neko suvo voće bilo još slađe i privlačnije, prije sušenja često se maže šećerom ili sirupom. Suvo voće sa dodatkom šećera naziva se i kandirano voće, a mogu se šećeriti sve vrste voća.

Recimo, često smo u zabludi da su jabuke zdrave i kada ih ušećerimo, iako je dokazano da dodani šećer štetno djeluje po zdravlje, povećava rizik od gojaznosti, srčanih oboljenja, pa čak i karcinoma. prenose nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh