Zdravlje

Kako boli gušterača: 4 narodna lijeka koja uklanjaju probleme sa pankreasom

Pankreas je vitalni organ koji učestvuje u procesima varenja i metabolizma.

Gušterača - Hayat

Pankreas proizvodi mnoge važne enzime, uključujući i hormon insulin. On reguliše šećer u krvi.

Kako boli pankreas:

  • Bolovi u hipohondrijumu sa obje strane;
  • dijareja;
  • gasovi i nadimanje stomaka;
  • stalno podrigivanje;
  • mučnina;

Liječenje pankreasa mora da se izvede brzo i pouzdano kako bi se izbjegao dijabetes.

4 narodna lijeka za liječenje pankreasa:

1. Sjeme kopra

1 kašičicu sjemena kopra sipajte u 200 ml ključale vode. Ostavite da se natapa sat vremena. Procijedite i pijte pomalo tokom dana.

2. Zob ili ovas

U bilo kom obliku da koristite ovas ili zob, izliječit ćete pankreas. Kuhajte običnu ovsenu kašu (nikako instant), ali nemojte da je začinjavate, nego je jedite samo kuhanu i to svaki dan, tokom 7 dana. Najbolje da ovu kašu bez začina jedete ujutru, za doručak.

3. Limun, peršun i bijeli luk

Potrebno je:

  • 300 grama limuna
  • 100 grama čena bijelog luka
  • 100 grama svježeg peršuna

Priprema: Sve sastojke sameljite dok ne dobijete homogenu smjesu. Zatim smjesu čuvajte u frižideru

Uzmite po jednu malu kašičicu ove smjese 3 puta na dan, 15 minuta prije jela. Koristite ovaj lijek puna 3 mjeseca, zatim napravite pauzu 2 mjeseca pa možete ponoviti proces ako imate bolove u pankreasu.

4. Heljda

Svaki dan konzumirajte heljdu potopljenu u kefiru i to dva puta dnevno (doručak i večera) i tako 10 dana.

Opranu heljdu potopite u šolji kefira i ostavite preko noći u frižideru, ujutru koristite.

Nakon 10 dana korišćenja heljde, napravite pauzu u trajanju od 10 dana, pa ponovite proces, prenosi “Stil“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh