Zdravlje

Moćan prirodni lijek od čuvarkuće: Uništava opasnu bakteriju u želucu, spriječava nadimanje i čuva zdravlje stomaka

Ako imate gastritis, bolove u želucu ili nadimanje – napravite moćan prirodni lijek od čuvarkuće!

Čuvarkuća - Blogspot

Tegobe u želucu ometaju nas u svakodnevnom funkcionisanju i mogu uzrokovati razne zdravstvene probleme, ali u prirodi se krije univerzalni lijek koji obnavlja sluznicu želuca i vraća prijatan osjećaj u stomaku, piše “Lovesensa“.

Heliko bakterija je vrsta bakterije koja izaziva hronični gastritis i čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu. Istraživanja pokazuju da 90 posto ljudi sa čirom na želucu ima pozitivan nalaz na heliko bakteriju.

Ova vrsta bakterije najčešće se javlja kao posljedica nedovoljne higijene ruku, a može se prenijeti i preko hrane, pića, pribora za jelo i pljuvačke. Pacijenti koji pate od heliko bakterije najčešće nemaju jasne simptome ili simptome prepisuju drugim ili prolaznim tegobama. Simptomi su mučnina, nadimanje, povraćanje, podrigivanje i gorušica, osećaj “praznog želuca” između obroka, povraćanje ili nagon ka povraćanju, bolovi u stomaku i neprijatan zadah.

Heliko bakterija se najčešće liječi agresivnom terapijom antibioticima, ali postoji i prirodni način za ljiečenje i prevenciju, kao i ublažavanje simptoma.

Čuvarkuća je izdržljiva biljka iz grupe sukulenti koja je često viđen ukras u mnogim domovima, dvorištima i terasama. Vrlo je izdržljiva i ne zahtjeva puno njege, pa može opstati napolju i tokom zime. Osim što je dekorativna, ova biljka je nevjerovatan prirodni lijek za mnoge tegobe, a pokazala se odlično i u liječenju helikobakterije, gastritisa i čira na želucu.

Predstavljamo vam dva recepta za prirodni lijek od čuvarkuće:

Čaj od čuvarkuće protiv heliko bakterije

Uberite 10 g listova čuvarkuće (oko 3, 4 lista) i stavite u 250 ml vode. Zagrijte do ključanja, a zatim procijedite i popijte na prazan stomak. Čaj se pije 21 dan ujutru na prazan želudac i ima vrlo prijatan i blag ukus.

Med sa čuvarkućom

U blenderu sameljite 300 g listova čuvarkuće i pomiješajte sa 3 kašike meda. Smjesu stavite u teglicu i uzimajte svakog jutra. Ovaj lijek treba tri puta da napravite kako bi rezultati bili efikasni.

Terapiju sa čuvarkućom možete iznova ponoviti, ali se prije upotrebe konsultujte sa stručnjakom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh