Moda i ljepota

Koliko puta sedmično trebate prati kosu?

Pranje kose je samo jedan od načina održavanja osobne higijene. Ako se kosa ne pere redovito, mogu se javiti brojni problemi – od masne kose do pojave prhuti.

No, koliko puta tjedno trebate prati kosu?

Neki to čine svakodnevno, a neki to rade svakih par dana. Koliko često treba prati kosu ovisi i tipu kose, a stručnjaci upozoravaju da prečesto pranje može zapravo uzrokovari više štete nego koristi jer kosa tako gubi esencijalna ulja koja se u njoj prirodno nalaze.

Ono što može također dodatno oštetiti kosu jest i prečesta upotreba sušila ili pegle za kosu.

Frizer Wes Sharpton za express.co.uk je kazao da kosu treba prati samo jednom tjedno. “Ako koristite tradicionalni šampon, kosu biste trebali prati samo jednom tjedno.”

Pojasnio je da svi šamponi sadrže određene tvari koje utječu i na kosu i na vlasište i izazivaju određenu štetu. “Jeste li se ikad pitali zašto trebate koristiti regenerator i slične druge proizvode? To je zato što je šampon pregrub – uklanja vidljivu masnoću, ali skida i onu korisnu s vaše kose i vlasišta, a koja zapravo doprinosi zdravlju kose.”

Sharpton stoga preporučuje pranje kose samo jednaput u tjednu, oism ako ne koristite neke nježnije proizvode za pranje. U slučaju da koristite nježnije varijante, kosu možete prati i svaki dan,piše N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh